back to/înapoi la REPERTORIU

spectacole
PROMISIUNEA UNEI VIETI FRUMOASE
(din cauza lui Cehov)

    Teatrul Anton Pann vă propune o nouă premieră a stagiunii 2012-2013: Promisiunea unei vieți frumoase (din cauza lui Cehov). Spectacolul este regizat de Balint Botos și aduce pe scena vâlceană o propunere inedită: textul piesei s-a construit în timpul repetițiilor din dorința realizatorilor de a apropia personalitățile actorilor de cele ale personajelor. În același timp creatorii spectacolului își doresc ca acest text să nu mai fie montat nicăieri în țară sau în străinătate tocmai pentru că el a fost conceput în mod special pentru Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea și în strânsă legătură cu realitățile înconjurătoare. Promisiunea unei vieți frumoase este făcută spectatorilor timp de o oră și jumătate prin bună dispoziție, dramă, râsete și cântec, toate reunite într-un colaj plin de ritm. 

    Regizorul acestui spectacol, Balint Botos, aduce un aport de energie și de tinerețe, el aflându-se la a doua montare în teatrul vâlcean. A absolvit actoria la Universitatea de Artă Teatrală din Târgu Mureș și a urmat cursurile secției de regie ale Facultății de Teatru și Televiziune, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca. În acest moment el este masterand al specializării de regie din cadrul aceleiași facultăți și, alături de Raluca Sas-Marinescu, a acceptat provocarea de a crea un spectacol care să iasă din tiparele cu care publicul acestui oraș este obișnuit.
Coregraful Attila Bordas se află și el la a doua colaborare cu Teatrul Anton Pann.

În acest spectacol îi veți putea revedea pe actorii: Ana Șușca, Reka Szasz, Mădălina Ciotea, Florin Călbăjos, Radu Constantinov și Olimpiu Blaj. 


Maşa, Nataşa - Mădălina Ciotea
Olga - Reka Szasz
Irina - Ana Şuşca
Andrei - Florin Călbăjos
Generalul, Cebutâkin - Radu Constantinov
Verşinin (Alexandru) - Olimpiu Blaj

CULTURA - interviu realizat de Cristina Rusiecki cu Botos Balint si Raluca Sas
de Balint Botos și Raluca Sas-Marinescu
Regia şi scenografia: Balint Botos
Dramaturgia: Raluca Sas-Marinescu
Coregrafie: Attila Bordas
Avanpremiera 1: 9 martie 2013
Premiera oficiala: 5 octombrie 2013
durata spectacolului: 85min (fara pauza)