back to/înapoi la REPERTORIU
spectacole

Nick Payne
CONSTELAȚII
Marianne 
ANA ȘUȘCA
Roland
ANDREI BRĂDEAN

Regia, scenografia 
traducere
BÁLINT BOTOS

Regizor tehnic: Vasile Marinoiu
Premiera: 14 OCTOMBRIE 2017 
Durata: 65 minute (fără pauză)RECOMANDAT
+15  ANI
Un eu unic și un tu unic. Dacă asta ar fi adevărat, atunci nu ar exista decât o singură alegere.* 
                       *CONSTELAȚII -  Nick Payne


    NICK PAYNE este un tânăr dramaturg britanic (născut în anul 1984), cel mai tânăr câștigător al Premiului pentru teatru oferit de Evening Standard pentru piesa Constelații (Constellations)Constelații a avut premiera absolută în ianuarie 2012 pe scena teatrului Royal Court din Londra. În urma succesului, spectacolul a fost preluat de teatrul Duke of York din West End („cartierul” teatrelor de elită din Londra), iar în ianuarie 2015 a avut premiera americană pe Broadway.    BÁLINT BOTOS se află la a cincea colaborare cu Teatrul     Anton Pann, după spectacolele Visul unei nopți de varăPromisiunea unei vieți frumoaseO înmormântare erotică și Vermine radiante. În afara activității sale de regizor, Balint are și activitate didactică fiind asistent doctorand la facultatea de Teatru și Televiziune a Universității Babeș -Bolyai din Cluj.


 
    The New Yorker: 
Nick Payne’s “Constellations”: A Singular Astonishment
Se întâmplă foarte rar astăzi să găsești o piesă care nu datorează nimic curentelor teatrale la modă și care ne uimește prin unicitatea ei, plină de sens, dar și misterioasă, perfect articulată și care emoționează profund spectatorii.

   O relație. Posibilități infinite.
    Piesa lui Nick Payne ne vorbește despre voința liberă și prietenie, despre teoria cuantică a universurilor multiple, despre dragoste și miere.
    Autorul a fost inspirat de documentarul tv Universul elegant realizat de Brian Greene care discută ideea universurilor multiple și teoria că universul nostru este doar unul din multe altele. Constelații ilustrează acest concept, prezentând mai multe permutări ale unei relații umane.