Teatrul Anton Pann
   Blv. Tudor Vladimirescu nr. 23
   240191 Râmnicu Vâlcea
   Romania

  Telefon: (+4)0250 737320
                  (+4)0350 402025
  Fax: (+4)0250 731908
  E-mail: office@pann.ro
        teatrulantonpann@gmail.com
  
   

Copyright 2006-16    Adrian Roman

. TRUPA TEATRULUI
  (angajaţi şi colaboratori)
     
  Actori şi actriţe
   Mădălina Ciotea
   Maria Simona Arsu
   Andrei Brădean
   Vlad Bîrzanu
   Ciprian Nicula
   Radu Constantinov
   Doru Zamfirescu
   Iulia Antonie
   Andrei Cătălin
   Tavi Costin
   Ana Șușca
   Cristian Alexandrescu
   Olimpiu Blaj
   Szász Reka
   Vladimir Purdel

            
  Regizor (pro bono)
     Adrian Roman

  Colaboratori invitați

     Alexandru Dabija
     Cristian Juncu
     Vlad Massaci
     Tudor Lucanu
     Cosmin Ardeleanu
     Gabriel Tudorin
     Emilian Mârnea
     Alex Calangiu
     Lászlo Vadas
     Sabin Popescu
     Zsolt Fehervari
     Alpar Albert
     Cari Tibor
     Balint Botos
     Attila Bordas
     Irina Chirilă
     Rareș Florin Stoica
     Cătălin Asanache
    Lidia Stratulat
     Ionuț Brancu
     Alin Antemir
     Bogdan Tudor
     Florin Beciu
     Cătălin Vieru
    Amalia Huțan
    Ioana Predescu
    Florin Călbăjos
  
  Păpuşari
     Viorica Stamate
     Mioara Dospina
     Felicia Ștefan
     Marina Muntean
    

    
       Manager & Director Artistic

  ADRIAN ROMAN
   regizor, membru UNITER
   adriroman@gmail.com

  
Teatrul Anton Pann s-a născut, ca instituție profesionistă, în mai 1990 prin decizia Prefecturii Vâlcea. El este continuatorul unei îndelungate tradiții teatrale locale veche de peste 100 de ani. Teatrul popular din Rm.Vâlcea a fost în anii 1960 - 80 unul din teatrele de amatori cele mai valoroase din țară, fiind răsplătit cu numeroase premii naționale și internaționale. Lăpușneanul regizat de Dan Micu și Piațeta realizată de Silviu Purcărete sunt doar doua din spectacolele de referință din perioada mai recentă.

  Dupa 1990, directorul și animatorul Teatrului Anton Pann, cel care a fost Goange Marinescu, a intuit ca situarea teatrului vâlcean în elita miscarii teatrale nu este posibilă decât prin colaborarea cu regizori de valoare care pot exploata artistic potențialul trupei. Aceștia au fost în principal: Silviu Purcărete, Dan Micu, Alexandru Dabija, Cristian Juncu, Vlad Massaci, Horațiu Mihaiu, Adrian Roman.
   >   Anton Pann

   (1794, Sliven, Bulgaria - 1854, București) s-a refugiat în 1812 în București, iar in 1827 a fost numit profesor de muzică bisericească la Seminarul din Râmnicu Vâlcea. Îndrăgostit de nepoata stareței de la Manastirea Dintr-un Lemn a fugit la Brașov, unde cei doi tineri s-au căsătorit la biserica din Schei. În acest timp a avut loc și schimbarea numelui inițial, care a devenit Antonie Pantoleon și mai apoi, mai scurt, Anton Pann dupa cum este redat în tipăriturile vremii. Din 1828, revenit la București, a desfășurat o activitate de profesor de muzică și de tipograf având atelierul său propriu, unde au fost editate toate lucrările sale literare și muzicale.       
             
        Anton Pann este autorul muzicii Imnului național.
   
  Contabil șef
  economist Liana Bunta

   șef producție
   ing. Florin Puică
Instituţie publică de spectacole finanţată de
Consiliul Judeţean Vâlcea
   
  Echipa tehnică:
Vasile Marinoiu (regizor tehnic), Nicolae Popescu (regizor culise), Robert Roiban, Nicolae Cebuc (sunet), Vasile Duicu, Cristian Ologu (lumini), Loredana Marinoiu, Mihai Turoiu, Dana Dinică, Ghiorghița Popescu, Cristian Popescu

Ateliere:
Marcela Bulagea, Constantin Turoiu, Viorica Stamate, Nicolae Tătaru
despre noi
   
    Radu Beligan: Nu cred că există un teatru în lume la o populație de 120 000 de locuitori nou, elegant și dotat după ultimele cerințe ale tehnicii moderne ca acesta. Am să scriu și la Institutul Internațional de Teatru să semnalez acest caz absolut unic.

    Ion Caramitru: Nu vă puteți imagina ce bucurie am trăit jucând în acest teatru nou, curat, ingenuu și plin de promisiuni.

    Mariana Mihuț: Vă urez să aveți parte de spectacole minunate în minunea asta de TEATRU.
CONTACT
Misiunea Teatrului Anton Pann

Susținem ideea europeană prin care creativitatea este recunoscută drept fundament al culturii, care, la rândul său, creează un mediu care permite dezvoltarea creativității, iar cultura și actorii culturali contribuie la dezvoltarea de valori, principii și norme la nivel individual și la nivel societal și influențează comportamentul oamenilor și dinamica socială. Acestea sunt recunoscute ca mediatori eficienți între diverse grupuri sociale, etnice și de alte tipuri și pot promova ideea de cetățenie europeană.
Teatrul Anton Pann este o instituție publică de spectacole, un teatru de repertoriu, aflat în subordinea Consiliului Județean Vâlcea și finanțat de la bugetul local. Misiunea sa se concretizează în pregătirea și realizarea de manifestări specifice unui teatru profesionist – spectacole, proiecte și programe teatrale, festivaluri, dedicate comunității județene și regionale precum și publicului de teatru din întreaga țară și din străinătate. Teatrul urmărește explorarea și punerea în valoare a dramaturgiei și literaturii cu potențial dramatic atât naționale cât și universale, clasice și contemporane, stimularea creativității și inovației, afirmarea personalității artistice și promovarea valorilor teatrale originale și crearea unui teatru dinamic, interesant, în care miza artistică a spectacolelor să constituie o motivație permanentă. Lectura originală și neconvențională a textelor dramatice a constituit și va constitui și în viitor o trăsătură definitorie a producțiilor teatrului.
În același timp, instituția noastră promovează și organizează singură sau în parteneriat, activități artistice și educaționale complementare. Teatrul Anton Pann activează pe baza propriilor sale programe artistice asigurând o deplină libertate de expresie artistică creatorilor săi.

Principalele direcții pentru îndeplinirea misiunii:

- transformarea Teatrului Anton Pann într-o instituție teatrală de importanță regională cu prestanță națională și internațională;
- crearea unui teatru dinamic, interesant, în care miza artistică a spectacolelor să constituie o motivație permanentă;
- instituționalizarea treptată a unui festival național/internațional de teatru care să polarizeze periodic interesul lumii culturale românești și să stimuleze direct interesul pentru arta teatrală al comunității locale;
- atragerea spre teatru a unui număr cât mai mare de spectatori;
- educarea prin teatru a publicului, în special a celui tânăr, și producerea de spectacole valoroase care să compenseze agresiunea produselor sub-culturale, pornografice, vulgare ce tind să acapareze sensibilitatea umană;
- apropierea de comunitatea teatrelor europene prin parteneriate, schimburi artistice, informare reciprocă, participare la festivaluri;
- promovarea imaginii teatrului vâlcean la nivel național și internațional, prin participarea la festivaluri importante de teatru.

Colegii din Teatrul Anton Pann anunță cu tristețe și durere plecarea din lumea noastră a actorului DORU (Ion) ZAMFIRESCU.

Doru a fost un actor special, foarte dotat pentru toate genurile dramatice și realizând roluri cu tipologii variate și de mare complexitate. A fost un actor iubit de public și îndrăgit de colegii lui de scenă și din toate compartimentele teatrului. Un actor dorit de regizori, un actor creativ care își contura personajele cu lejeritate și empatie. O prezență tonică, întotdeauna știa câteva glume bune cu care își înveselea colegii.
A lucrat cu mulți regizori și cu nume importante ale teatrului românesc: Silviu Purcărete, Dan Micu, Goange Marinescu, Alexandru Dabija, Cristi Juncu și mulți alții. Spectacolele în care a jucat s-au bucurat de succes și datorită prezenței lui și au fost apreciate în turnee internaționale și în cele mai importante festivaluri de teatru din țară.

Doru Zamfirescu s-a născut pe 21 septembrie 1957 în satul Bîrsoiu, comuna Stoilești, județul Vâlcea. A absolvit Institutul de Teatru din Târgu Mureș în anul 1984. A debutat și a jucat pentru mai mulți ani pe scena Teatrului din Petroșani, după care a revenit în județul natal unde a făcut parte din trupa Teatrului Anton Pann.

Printre spectacolele importante cu care va rămâne în memoria spectatorilor se numără:
DECAMERON 645 (regia Silviu Purcărete)
Scapin (regia Dan Micu)
Svejk – în spatele frontului (regia Dan Micu)
Cum vă place (regia Jonathan Chadwick)
Trei surori (regia Adrian Roman)
Telefonu’, Omleta si Televizoru’ (regia Alexandru Dabija)
Hoțul de mărgăritare (regia Adrian Roman)
Întâmplări provinciale (regia Adrian Roman)
Portugalia (regia Cristi Juncu)
Tango (regia Laszlo Vadas)
Revizorul (regia Laszlo Vadas)
Visul unei nopți de vară (regia Balint Botos)

Doru a creat și vocile memorabile ale multor personaje ale trupei de păpușari a teatrului nostru.

Teatrul, ca și viața, merg mai departe. Plecarea unui actor este însă una dintre cele mai triste despărțiri.
Te iubim, Doru! Vei rămâne mereu în amintirea și în sufletele noastre!
Dumnezeu să te ierte și să te odihnească!