back to/înapoi la REPERTORIU

spectacole

Ana Nicolae
ACEEASI ZI DIN VIATA MEA
cu
ANA SUSCA


CONCEPT/MISCARE SCENICA
Attila Bordás
Ana Susca

DESIGN/MUZICA SI SUNETE
Andrei Bradean
Mihnea Rares Hantiu
Ana Suscapremiera: 22 aprilie 2014
Peja/Kosovo, Festivalul International de monodrama MonoAKT
durata spectacolului: 50 minute (fara pauza)


Un apartament. Un cuplu. O viață. O zi. Aceeași zi din viața mea este povestea unei femei tinere care se află într-un moment de decizie al vieții sale: nu știe dacă să-și părăsească, sau nu, iubitul. Spațiul în care se desfășoară acțiunea este un apartament, apartamentul iubitului, în care locuiesc împreună de patru ani.
Cum relația de cuplu a ajuns în stadiul de rutină, certurile sunt inevitabile, nemulțumirea sufletească fiind motorul întregii acțiuni.


Spectacolul... expune povestea unei fete care trecând de la inocență la maturitate își pierde visele și credința, acest fapt fiind cauzat și de întâlnirea cu societatea și măștile ei, o societate care filtrată prin prisma fetei îi constrânge libertatea de a visa și de a iubi.
    Acțiunea începe în autobuz, unde protagonista întâlnește o lume pestriță, indiferentă, în care ea dorește să-și găsească salvatorul, un om care să o asculte, un om pe care să-l iubească. Această căutare generează însă o luptă care mută atenția pe credința oamenilor în divinitate, punând la îndoială această credință. De aici se naște revolta personajului care critică prin propriile acțiuni atât omul, cât și normele social-morale și de etică religioasă care constrâng libertatea de exprimare și visele. Simbolul permanent al acestei critici este o bucată de carne pe care protagonista o gătește pe parcursul spectacolului.
    Această reprezentație îmbină structura de monodramă cu cea de discurs, în același timp având caracter de performance-experimental.