back to/înapoi la REPERTORIU
spectacole

Josep Maria Miró
NERIUM PARK
RECOMANDAT
+14  ANI
Marta
RÉKA SZÁSZ
Gerardo
ALEXANDRU BETERINGHE /
VLADIMIR PURDEL

Regia și scenografia
TUDOR  LUCANU

Regizor tehnic: Vasile Marinoiu
Premiera: 10/11 iunie 2017
Durata: 1H 30 minute (fără pauză)

Cele mai stresante lucruri din viață sunt trei: mutarea, despărțirea de cineva și schimbarea job-ului.*                                                                 *NERIUM PARK  -  Josep Maria Miró

    Gerardo și Marta se mută într-un apartament pe care tocmai l-au cumpărat într-un complex rezidențial de la marginea orașului. Totul pare perfect. Dar chiar este? 
    Nerium oleander (Leandrul) este o plantă ornamentală cu flori roz în formă de stea, dar și una dintre cele mai toxice plante de grădină. Noul ansamblu de locuințe, înconjurat de arbuștii de leandru, se degradează la fel ca speranțele de viitor ale celor doi. 
    Piesa, construită ca un thriller, se dezvoltă pe parcursul a douăsprezece scene, fiecare din ele corespunzând câte unei luni din an. Spectacolul trimite către o meditație asupra superficialității relațiilor umane. 


    Josep Maria Miró, născut în 1977 la Barcelona, este dramaturg și regizor, fiind licențiat în regie de teatru și dramaturgie al Institutului de Teatru din Barcelona și în jurnalism al Universității Autonome din Barcelona. Din anul 2013 face parte din conducerea artistică a Teatrului Național din Catalonia – Barcelona. Este autor a peste 14 piese de teatru, una dintre cele mai cunoscute fiind Principiul lui Arhimede (2011). A primit de două ori prestigiosul Premiu Born pentru creațiile sale dramatice. Spectacole pe textele sale s-au pus în scenă în Argentina, Mexic, Marea Britanie, Franța, Italia, Statele Unite, Grecia, Cipru, Germania, Rusia, Croația, Brazilia, Uruguay și Porto Rico. Nerium Park a apărut în volum în anul 2012, iar premiera spaniolă a avut loc în anul 2013.

    Tudor Lucanu se află la a treia colaborare cu Teatrul Anton Pann, după spectacolele cu amplu ecou național Ești un animal, Viskovitz! de Alessandro Boffa și Ubu Rege de Alfred Jarry. Tudor Lucanu este regizor al Teatrului Național din Cluj și unul dintre cei mai importanți regizori ai tinerei generații, punând în scenă spectacole la cele mai importante teatre din țară. De remarcat că Tudor Lucanu, care are și studii de actorie, este și un remarcabil scenograf.