back to/înapoi la REPERTORIU

spectacole
Simon Stephens/Mark Haddon
O POVESTE CIUDATA CU UN CÂINE LA MIEZUL NOPTII

regia si traducerea VLAD MASSACI
scenografia IRINA CHIRILA
miscarea scenica CATALINA GUBANDRU
video/light design/sunet ANDU DUMITRESCU
    Spectacolul pe care îl puteți vedea acum la teatrul nostru, în PREMIERĂ NAȚIONALĂ, a avut premiera mondială în toamna anului 2012 la Teatrul Național din Londra. În urma succesului remarcabil, acesta a fost preluat de Appolo Theatre, unul din teatrele importante ale West End-ului londonez.  Spectacolul O poveste ciudată cu un câine la miezul nopții a obținut șapte Premii Olivier în anul 2013, inclusiv pentru cea mai bună piesă a anului. Premiile Olivier sunt acordate, la opt categorii, pentru cele mai bune spectacole de teatru ale unui an jucate pe scenele teatrelor din Londra. 
    Piesa este o adaptare a dramaturgului Simon Stephens după romanul cu același titlu al lui Mark Haddon (apărut și în traducere românească). Ea urmărește povestea unui tânăr de 15 ani, geniu al matematicii, care încearcă să descopere misterul uciderii câinelui vecinei, omorât cu o furcă de grădină.  Ignorând piedicile puse de tatăl său și propriile limite fiziologice, Cristopher pornește într-o căutare care va aduce la lumină adevărul din spatele acestei crime. Din păcate, adolescentul descoperă mult mai mult decât își propusese inițial, inclusiv lucruri despre propria viață. 
    Piesa este în același timp plină de misterul unui thriller, dar și o poveste a descoperirii de sine pentru un tânăr care trăiește la limita acceptării sociale.
    

 avanpremiera: 19 decembrie 2013
  premiera:  25 ianuarie 2014
                 

    durata spectacolului:  
    2H 20 minute (cu pauză)

Mariana Ciolan
CRONICA DE TEATRU
Monica Andronescu/Yorick
VLAD BÎRZANU – Christopher Boone
AMALIA HUȚAN – Siobhan
FLORIN CĂLBĂJOS – Ed Boone
MĂDĂLINA CIOTEA – Judy Boone
SZASZ REKA – Doamna Alexander
IOANA PREDESCU – Doamna Shears, Doamna Gascoyne, Informații metrou
EMILIAN MÂRNEA – Ofițerul de poliție, Reverendul Peters, Un polițist, Rhodri, Unchiul Terry, Omul de la telefon, Un bețiv
ANDREI BRĂDEAN – Roger, Un polițist, Un jogger, Salvatorul din metrou, Un bețiv
ANA ȘUȘCA – Un câine, Un vânzător de ziare, Femeia din tren, Femeia din metrou