PORTUGALIA
Egressy Zoltan
   O piesă despre renunțare, despre o altă viață cu alte reguli, despre tentație și, nu în ultimul rând, iubire. O poveste a zilelor noastre, scrisă de un dramaturg din Ungaria, care iși va vedea piesa montată pe scena de la Vâlcea, în luna aprilie.  Intelectualul fin, prins de farmecul Portugaliei, o Mecca contemporană, pornește în căutarea ei.
   Portugalia este o tragicomedie, o poveste dintr-un sat maghiar al zilelor noastre. Este scrisă în 1997 și se povestește aventura unui intelectual din Budapesta care părăsește o existență comodă și lipsită de griji în Capitală, în căutarea libertății și a independenței. În drumul său spre Portugalia, un fel de dream land, se oprește într-un sat prăfuit și uitat de lume cu oameni săraci, vulnerabili, dar uneori agresivi. Aici, cu tristețea sa intelectuală, o seduce pe fiica cârciumarului povestindu-i despre țara plină de mister și promisiuni Portugalia. Atunci când soția sa respectabilă îl găsește, personajul abandonează satul cu eroii săi tragici pentru a se reîntoarce la o viață confortabilă în capitală.ALINA MANGRA
REMUS VLĂSCEANU
GABRIEL TUDORIN
FLORIN BECIU
CRISTIAN ALEXANDRESCU
DORU ZAMFIRESCU
IULIA ANTONIE
RADU CONSTANTINOV
OLIMPIA MĂLAI

Regia  CRISTI JUNCU
Scenografia  COSMIN ARDELEANU


Partener Centrul Cultural al Republicii Ungare
Premiera 20 martie 2008

Durata spectacolului: 1H45

back to/înapoi la REPERTORIU
SPECTACOL INVITAT LA
FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU 2008
noiembrie, București
Portugalia [lui Cristi Juncu] e bine articulată, cu treceri ușoare, cu personaje bine conturate, coerente, vii, rotunde, care se mențin într-o linie cunoscută și ca interpretare, și ca experiență parcursă. în construcția lor, în credibilitate, în alunecarea lină de la o situație la alta sunt de găsit virtuțile și experiența regizorului.

(...) Se întimpla ca la Teatrul "Anton Pann" din Rm. Vâlcea să apară un spectacol bine făcut, cu un spatiu imaginativ și actori care se întrec pe ei înșiși. E puțin lucru?

Cristina Rusiecki
Cultura

SPECTACOL ROMÂNESC DE TOP!
traducerea Reka Csuros
spectacole